Klasse 32

KLASSE 32

I Niceklassifikationens klasse 32 anvendes følgende eksempler på klassens indhold i det såkaldte "klassehoved":

"Øl; ikke-alkoholholdige drikke; mineralvande og kulsyreholdige vande; frugtdrikke og frugtsaft; saft og andre ikke- alkoholholdige præparater til fremstilling af drikke."

Vejledende bemærkninger: 

Klasse 32 omfatter hovedsageligt alkoholfri drikke samt øl. 

Denne klasse omfatter særligt:

  • de-alkoholiserede drikke;
  • softdrinks;
  • ris- og sojabaserede drikke, undtagen mælkeerstatninger;
  • energidrikke, isotoniske drikke, proteinberigede sportsdrikke;
  • ikke- alkoholholdige essenser og frugtekstrakter til fremstilling af drikke  

Denne klasse omfatter navnlig ikke:

  • smagsstoffer til drikke i form af æteriske olier (kl. 3) eller andre end æteriske olier (kl. 30);
  • diætetiske drikke tilpasset medicinske formål (kl. 5);
  • mælkedrikke, overvejende bestående af mælk (kl. 29), milk shakes (kl. 29);
  • citronsaft til brug som næringsmiddel (kl. 29);
  • drikke på basis af kaffe, kakao, chokolade eller te (kl. 30);
  • drikkevarer til dyr (kl. 31);
  • alkoholholdige drikke, dog ikke øl (kl. 33).

Særlige forhold der kendetegner klassen

Drikkevarer med og uden alkohol

Klasse 32 omfatter hovedsagligt drikkevarer uden alkohol. Øl klassificeres dog også i denne klasse, mens alle andre alkoholholdige drikke primært går i klasse 33. Hvis der er tale om en betegnelse, der både bruges om drikkevarer med og uden alkohol, skal det præciseres i klasse 32, at varen er uden alkohol. Her skal specielt fremhæves "gingerbeer [sodavand med ingefærsmag]" og "alkoholfri cider".

Andre præparater til fremstilling af drikke

De præparater til fremstilling af drikke, der går i klasse 32, skal adskilles fra de præparater, som går i klasse 29, 30 og 33. Hvis der således er tale om præparater til fremstilling af mælkedrikke, klassificeres varen i klasse 29. Præparater til fremstilling af drikke på basis af kaffe, kakao, chokolade og te klassificeres i klasse 30, ligesom præparater bestående af kaffe, kakao, chokolade eller te til brug for fremstilling af drikke er omfattet af klasse 30. Klasse 30 omfatter ligeledes smagsstoffer, som også kan være et præparat til fremstilling af drikke.

Endelig skal nævnes klasse 33, der omfatter alkoholholdige præparater til fremstilling af drikke.



Opdateret: 2. januar 2019